Een fijne en veilige leefomgeving: dat doen we samen!
17 maart

Een fijne en veilige leefomgeving: dat doen we samen!

Een fijne en veilige leefomgeving: dat doen we samen!
Samen veilig: Wat doe jij, wat doen wij?

Ogen en oren open
Erna: “Al 28 jaar werk ik bij de politie waarvan de laatste 5 à 6 jaar als wijkagent in de wijk De Posten. Ik denk dat de meeste mensen mij wel kennen en ik heb inmiddels een goede band met de bewoners opgebouwd. En dat is fijn. Hierdoor word ik makkelijk benaderd als er iets speelt. En dan kunnen we ook wat betekenen.
Want alleen dan weten we wat er aan de hand is en kunnen we ingrijpen. Het is belangrijk kom je ogen en oren open te houden, en ik merk dat bewoners dat ook al heel veel doen. Er wordt al veel gemeld, gelukkig, want anders weten wij niet of er problemen zijn.”

Gerda: “Ik woon nu 14 jaar in de Lintveldebrink met heel veel plezier. Onze galerij is heel prettig, we houden allemaal rekening met elkaar. Ik heb geluk met fijne buren. Ik woon trouwens al 52 jaren op de Wesselerbrink. Ik ben dus een echte ‘Wesselerbrinker’. Mijn hele familie woont hier en ik voel me hier thuis.”

“Ik vind het contact met Erna, onze wijkagent van de politie, heel belangrijk. Gelukkig is ons contact heel goed. Ik kan altijd op haar rekenen. Als ik haar een mail stuur, dan krijg ik steevast antwoord. Dat is belangrijk voor me want dan heb je het gevoel dat een melding er toe doet. Dat zeg ik ook altijd tegen mijn buren: als je iets ziet of hoort, meld het dan bij Erna.”

Waarom is melden zo belangrijk?
Het is belangrijk dat we rekening houden met elkaar. Als je naast elkaar woont, dan hoor je elkaar. Erna zegt: “Jij hoort de buren maar ze horen jou ook wel eens, dat hoort erbij. Het is leven en laten leven. Maar zaken die niet in orde zijn, daarvoor geldt: melden! Het kan voorkomen dat het uit de hand loopt.”
“Afgelopen januari is er een woning gesloten, mede door alle meldingen van de bewoners. Hoe meer meldingen van verschillende bewoners we hebben, hoe beter we kunnen handhaven.”

Gerda: “Niet iedereen durft een melding te maken als ze ergens last van hebben. Dat is jammer, want alleen als we samen melden, dan lukt het om fijn en veilig te kunnen blijven wonen. Maar gelukkig ken ik ook heel veel bewoners die het wel doen! Als we van elkaar weten dat we ons niet veilig voelen, kun je elkaar ook helpen. Zo heb ik een tijdje één van mijn buren geholpen als de hond uitgelaten moest worden. Ik hield dan tijdens het uitlaten een oogje in het zeil op de galerij en dat gaf een veilig gevoel. Het belangrijkste is dat je rekening houdt met elkaar.”

Hoe kun je melden?
Als je iets ziet wat niet klopt, dan kun je bellen met 0900-8844. Maar wil je liever anoniem bellen? Dat kan ook op 0800-7000.
Erna: “Het is belangrijk om te weten dat we nooit zeggen waar een melding vandaan komt.”
Je kunt Erna ook volgen op social media en op die manier een melding maken:
Facebook: ernawesselerbrinkdewitte
Instagram: wijkagent_erna

Dit (vijfde) artikel is een initiatief van Domijn, gemeente Enschede, SVEN en de politie.

Terugkoppeling Passend bewonen Ontmoeting in het groen: samen doen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je weten wat er speelt in onze buurt De Posten? Laat je mailadres achter en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.