Brainstormsessies ‘Passend bewonen in buurt De Posten’
26 november

Brainstormsessies ‘Passend bewonen in buurt De Posten’

Op maandag 23 en donderdag 26 november hebben er twee digitale brainstormsessies plaatsgevonden over passend bewonen in buurt De Posten. Deze bijeenkomsten waren ter vervanging van de oorspronkelijke bijeenkomst op 30 september in de Grolsch Veste.

Tijdens de twee bijeenkomsten hebben we in totaal met circa 50 mensen gesproken over het thema passend bewonen. Vertegenwoordigers van de gemeente Enschede, Alifa, politie, Zorgcentrum de Posten, Domijn, Woonzorg Nederland, Twentse Noabers, Leger des Heils, SVEN/RADAR, bewoners van de buurt, de wijkraad, en nog velen meer hebben hun stem gegeven. Na een korte inleiding van Ank Braspenning, beleidsadviseur zorg en innovatie bij Zorgcentrum de Posten, zijn we in groepjes uiteen gegaan en is gesproken over passend bewonen in buurt De Posten.

En dat heeft mooie ideeën opgeleverd. Die verschillen van het meer betrekken van ondernemers in de buurt tot de inzet van een kansenmakelaar (om de mogelijkheden op het gebied van wonen inzichtelijk te maken) of gebruik maken van best cases. Maar passend bewonen gaat ook over een veilige omgeving, passend toewijzen en een openbare ruimte waarin buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Ook op dat gebied zijn er ideeën ingebracht. Tot slot waren er ook ideeën op het gebied van nieuwe woonvormen.

In het nieuwe jaar, op donderdag 21 januari, geven we een vervolg aan deze bijeenkomst. Als u daarover meer informatie wenst of wilt deelnemen, stuur dan een bericht naar info@onzebuurtdeposten.nl. We houden u natuurlijk ook via de website op de hoogte van de vorderingen.

Veilig oversteken, helpt u een handje mee? Podcast ‘Samen op weg naar een gezonde leefomgeving’

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je weten wat er speelt in onze buurt De Posten? Laat je mailadres achter en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.