Corona-update
02 april

Corona-update

Het aantal coronabesmettingen neemt landelijk toe en we moeten ons allemaal houden aan de maatregelen van het RIVM. De partners van onze buurt De Posten werken samen om verantwoord met corona om te gaan en om de diverse initiatieven in de buurt te koppelen. Een aantal voorbeelden van die initiatieven lees je hier.

#samensterksamenzuid
Op vrijdag 1 mei is er een stoet met vertegenwoordigers van politie, wijkraad, gemeente, welzijnsverenigingen en woningbouwverenigingen door de wijk getrokken om oudere bewoners en medewerkers van het zorgcentrum een hart onder de riem te steken. Een reportage van deze stoet vind je op Wesselerbrink.com.

Een luisterend oor
Al voor de coronacrisis was eenzaamheid een van de groter wordende problemen in onze samenleving, niet alleen bij senioren, maar dat is wel de leeftijdsgroep waar dit vaker voorkomt. Corona en alle daaruit voortkomende beperkingen hebben dat nog eens extra duidelijk gemaakt en veelal ook versterkt.

Gelukkig zijn veel mensen bereid een handje te helpen waar dat nodig is, zowel individueel als vanuit organisaties. Toch is concrete hulp alleen niet altijd genoeg. Heel veel mensen hebben (bijna) niemand die af en toe eens belt of op een andere veilige manier contact opneemt.

In Samen1Enschede hadden verschillende organisaties (waaronder natuurlijk ook 55+) al enige tijd de handen ineen geslagen om iets te doen aan het verminderen van eenzaamheid in Enschede. Vanuit Samen1 is nu een gezamenlijke telefoondienst opgesteld.
Als u behoefte heeft aan zo maar een praatje of uw verhaal kwijt wilt kunt u bellen met een centraal nummer, en u krijgt dan iemand aan de telefoon die rustig de tijd voor u neemt. Natuurlijk kunt u bij hen ook terecht met praktische vragen, want ze beschikken over een lijst met de meeste initiatieven in Enschede die u op praktisch gebied kunnen helpen.

Het centrale nummer is 053 200 5549, voorlopig bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur.

Welzijnsloket de Posten
​Er ontstaan voor de bewoners in het verpleeghuis en kwetsbare ouderen in de wijk mooie en hartverwarmende initiatieven zoals kaartenacties, gebak, stroopwafels, beeldbellen, muziek, etc. Het team Welzijn zet zich nu fysiek in voor onze bewoners door o.a. maaltijdenbezorging, hand- en spandiensten, kaartenactie, welzijnspakketten, optredens, tekeningen, bewegingsactiviteiten, muziekinitiatief etc. Met de wijkraad, Sven en de coalitiepartners van onze buurt De Posten hebben we afstemming in de wijk en hun steun is enorm belangrijk voor ons.

Er komen steeds meer vragen en hulp op het gebied van welzijn van zowel organisaties als mensen uit de wijk. Met het bundelen van de krachten kunnen we onze (zorg) collega’s en onze bewoners beter ondersteunen. ​Om ​het aanbod van de vele initiatieven en de vragen die gericht zijn op Welzijn (en niet gericht zijn op het primaire zorgproces) in goede banen te ​leiden hebben we nu het Welzijnsloket van de Posten.

Het welzijnsloket van de Posten stroomlijnt acties, initiatieven op het gebied van welzijn via: welzijn@deposten.nl en 053- 4 753 753 (team welzijn aanwezig van 9.00 tot 12.00 uur). Organisaties en bewoners kunnen hier met hun vragen en initiatieven terecht​. We kijken dan wat haalbaar is.

Tafel van Marcelis – update In gesprek over passend bewonen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je weten wat er speelt in onze buurt De Posten? Laat je mailadres achter en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.