Voortgang Dynamische Ontmoetingsplek de Posten
12 oktober

Voortgang Dynamische Ontmoetingsplek de Posten

Halverwege mei dit jaar hebben we een bijeenkomst georganiseerd over Doen en Ontmoeten in buurt de Posten. Tijdens een digitale bijeenkomst is onder andere gesproken over een dynamische ontmoetingsplek (DOP). Op 1 september hebben we opnieuw de koppen bij elkaar gestoken, om te kijken welke organisaties een kans zien in de DOP. Er wordt op dit moment een zogeheten haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd: is het mogelijk (haalbaar) om een DOP te realiseren? Dat hangt van meerdere dingen af, zoals geld, maar ook wat de DOP kan bijdragen aan begripvol samenleven in de wijk.

Wat is een DOP?
Een dynamische ontmoetingsplek is een gebouw of een plek waar meerdere activiteiten samenkomen. Waar je bijvoorbeeld een kopje koffie kunt drinken of een computercursus kunt volgen. Dat zijn slechts twee voorbeelden, maar het gaat er om dat op die plek activiteiten of bijeenkomsten kunnen plaatsvinden waar de buurt behoefte aan heeft. En daar zijn de eerste ideeën in mei 2021 dus al voor opgehaald.

De ideeën die we hebben opgehaald zijn een belangrijk onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek. Nu moeten we ook in kaart brengen of het mogelijk is om de DOP te betalen. Zodra we dat duidelijk hebben, kunnen we nadenken over de precieze invulling. En daarover gaan we dan graag opnieuw met je in gesprek. Dat gesprek volgt dus op een later moment.

Uitkomsten ‘Ontmoeting in het groen: samen doen!’ Start werkzaamheden dementievriendelijke oversteek Broekheurne-Ring

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je weten wat er speelt in onze buurt De Posten? Laat je mailadres achter en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.