Start werkzaamheden dementievriendelijke oversteek Broekheurne-Ring
02 november

Start werkzaamheden dementievriendelijke oversteek Broekheurne-Ring

Nadat onze buurt De Posten begin van dit jaar als winnaar uit de bus kwam bij de ANWB campagne met de dementievriendelijke oversteek, is het nu eindelijk zover. Van 8 t/m 26 november vinden de werkzaamheden aan de Broekheurne-Ring plaats en worden de aanpassingen aan de oversteek gedaan.

Om een veilige oversteek te maken, komt er een zebrapad op gelijke hoogte met de stoeprand, zodat rolstoelgebruikers er makkelijk overheen kunnen. Het zebrapad wordt extra breed, zodat je elkaar makkelijk kunt passeren en er ook duofietsen op passen. Het verhoogde pad vormt tegelijkertijd een verhoging van de weg, als een soort verkeersdrempel voor auto’s. Daarnaast worden er markeringen aangebracht, zodat de route vanaf De Posten naar het winkelcentrum beter herkenbaar en overzichtelijker is voor mensen met dementie. Tot slot wordt naast de aanpassingen aan de oversteek, ook de inritconstructie naar De Kiepe verbeterd.

Op de website van de gemeente staan de werkzaamheden, de gevolgen voor het verkeer en de exacte planning vermeld.

Ank Braspenning (onze buurt De Posten): “Dit resultaat is een kroon op het werk van iedereen die zich hard heeft gemaakt voor de realisatie van de dementievriendelijke oversteek, waaronder een bijdrage van de Wijkraad. We zijn enorm blij dat hierdoor een lang gekoesterde wens uitgevoerd kan worden. En dat de oversteek, die buurt De Posten met Winkelcentrum Enschede Zuid verbindt, niet alleen veiliger, maar ook dementievriendelijk wordt. Daarmee zijn we letterlijk een stap dichterbij een wijk waar iedereen fijn kan wonen en leven.”

Voortgang Dynamische Ontmoetingsplek de Posten Burgemeester Bleker bezoekt onze buurt De Posten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je weten wat er speelt in onze buurt De Posten? Laat je mailadres achter en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.