Woonvormen voor ouderen in kaart door ActiZ
21 september

Woonvormen voor ouderen in kaart door ActiZ

De groei van het aantal ouderen, de stijging van de vraag naar zorg en het tekort aan zorgmedewerkers vraagt om ingrijpende veranderingen in wonen en zorg voor ouderen. Nieuwe woonzorgvormen zijn hard nodig om ouderen in de toekomst beschikbare en betaalbare zorg te kunnen bieden. ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties, pleit ervoor om te investeren in passende en nieuwe woonvormen waar ouderen zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Ook wanneer zij zorg nodig hebben. Een flexibel gebruik van vastgoed is hierbij essentieel.

Omdat ActiZ benieuwd is naar de huidige aanpak in Nederland, heeft zij verschillende voorbeelden in kaart gebracht. Eén van die voorbeelden is buurt De Posten. “Met alle voorzieningen op het gebied van wonen, zorg, behandeling, ontmoeting en activiteiten binnen handbereik. Een wijk waar je prettig woont, veilig opgroeit en fijn oud kan zijn en worden. Waarin mensen voor elkaar zorgen als dat nodig is.”

Buurt De Posten wordt als voorbeeld besproken op pagina 8-9-10 van het magazine waarin verschillende woonvormen voorbij komen. Je leest het artikel via deze link in het magazine van ActiZ.

Eerste nieuwsbrief OBDP Burendag 2020

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je weten wat er speelt in onze buurt De Posten? Laat je mailadres achter en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.