Burendag 2020
26 september

Burendag 2020

Op zaterdag 26 september was de landelijke Burendag, een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Ook dit jaar waren er activiteiten in de buurt. Bij de Lintveldebrink stonden we met een tent en een fruitkraam om gezellig het weekend in te luiden.

We hebben met mensen gesproken over wonen in de buurt, en daar komen vaak hele mooie verhalen uit naar voren. Soms wonen buurtbewoners al 90 jaar in de Wesselerbrink; we spraken met een mevrouw die, met veel plezier, van hobbykamerwoning, eengezinswoning, flat aan de Lintveldebrink tot nu in Zorgcentrum de Posten heeft gewoond. Maar ook een man die sinds januari in buurt De Posten woont. Ook onderwerpen die beter kunnen, zoals de oversteek naar het Winkelcentrum of rondslingerend afval kwamen voorbij. De Wijkraad was er ook bij om samen te bespreken wat beter kan en wat goed gaat.

Het was vooral ook een moment om even ongedwongen met elkaar bij te praten. Het appeltje voor de dorst of de banaan voor een energieboost droegen bij aan een gezellige ochtend en middag. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer en schijnt de zon dan iets meer!

Bekijk hier een korte impressie van Burendag 2020.

 

Woonvormen voor ouderen in kaart door ActiZ Bijeenkomst passend bewonen geannuleerd

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je weten wat er speelt in onze buurt De Posten? Laat je mailadres achter en ontvang automatisch onze nieuwsbrief.